Androidautoguide Sc

Android Auto guide

Sådan installerer du Android Auto i Danmark

Hvad er Android Auto?

Android Auto er en app fra Google, som gør det nemt at forbinde din Android-telefon, til skærmen i din bil*. Du får nem adgang til funktioner, som du har mest brug for imens du kører. Android Auto har også tæt integration med Google Assistent, som gør at du kan bruge funktionerne håndfrit, blot ved at bruge din stemme. Du har også mulighed for at bruge kort-tjenester med navigation, f.eks. Google Maps eller Waze.

Android Auto er dog ikke frigivet officielt i Danmark af Google, men der er mulighed for at installere det udenom Google Play Store. De fleste funktioner fungere dog helt perfekt på dansk, og hele brugerfladen er oversat til dansk.

*Gælder kun udvalgte Toyota modeller.

Hvordan installerer jeg Android Auto?

Video guide

Findes i tekst version længere nede

Hvordan installerer jeg Android Auto?

Der er flere trin i denne process, i det at man ikke kan downloade app'en på Google Play Store. Du skal derfor downloade en fil manuelt, og installere den udenom. Først og fremmest, skal du være sikker på at din telefon kan køre Android Auto.

Kan min telefon køre Android Auto?

Der er få krav til din telefon:

 • Den skal have Android 5.0 (Lollipop), men det anbefales at du har Android 6.0 (Marsmellow) eller nyere
 • Hvis din telefon har Android 10 eller nyere, så ligger det allerede på din telefon, og du skal blot tilkoble den i bilen
 • Et USB kabel, til at koble op i bilen
 • En telefonholder anbefales, men er ikke et krav

Du finder din Android version under telefonens indstillinger, under oplysning om enheden.

Opdater alle apps

For at være sikker på, at den nye version af Android Auto er kompatibel med dine eksisterende apps, anbefales det at du opdatere alle dine apps. Dette gøres på Google Play Store, under "Mine apps og spil". Det er vigtigt at Googles egne apps er opdateret - det gælder bla. Google, Google Maps, og tilhørende tjenester.

Find ud af hvilken CPU din telefon har

For at du kan downloade den rigtige version af Android Auto, skal du finde ud af hvilken CPU (processor) der sidder i din telefon. Dette kan gøres på flere måder, men vi har valgt at downloade en app.

 • Download "Droid Info" fra Google Play Store
 • Åben og giv tilladelse til app'en
 • Klik ind på "System" oppe i topppen
 • Kig under "Instruction Sets" - her er det vigtigt hvad betegnelsen slutter med. Der kan stå v7a, v8a, x86 eller x86_64. Husk dette, da det er relevant når du skal downloade Android Auto.

Download Android Auto fra nettet

Du skal nu downloade Android Auto APK filen, for at installere den manuelt. Vi vælger at bruge APK Mirror til dette. Det er vigtigt, at du downloader den nyeste version!

Herfra downloader du filen, og installere den direkte fra din browser. Hvis det er første gang, at du downloader en app fra din browser, skal du give den adgang til at installere. Når du åbner filen, kommer der en pop-op frem, hvor du vælger indstillinger. Her giver du din browser lov til at installere app'en. Så kan du fortsætte installationen.

Nu skal du åbne Android Auto app'en. Den skal have en masse tilladelser, til f.eks. beskeder, opkald og lign. - så det gør du selvfølgelig. Når opsætningen er færdig, er du næsten klar til at tilkoble den i bilen. Inden du går ud i bilen, skal du sikre at din Google konto er opsat, og klar til at bruge Google Assistent.

Opsætning af Google Assistent

For at du skal kunne snakke til Google Assistent og bruge stemme-kommandoer, skal du være sikker på at din Google konto er opsat korrekt.

 • Du åbner "Google" app'en på din telefon
 • Gå ind under "mere", og herefter "indstillinger"
 • Her er der 3 steder, hvor du skal sætte din konto til dansk
  • Google Assistent
  • Stemme
  • Sprog og region

Når alle 3 punkter er sat til Danmark/dansk, er du klar til at gå ud i bilen og tilkoble telefonen.

Tilkobling i bilen

Når du sætter dig ud i bilen, skal du starte med at trække håndbremsen. Håndbremsen skal trækkes, fordi telefonen kræver det under opsætningen - du skal derfor ikke gøre det hver gang du sætter telefonen i.

Nu sætter du stikket i bil og telefon, og der starter en ny opsætning på både telefon og bil. På bilens skærm, giver du lov til at starte Android Auto. På telefonen giver du lov til at forbinde med bilen. Nu starter Android Auto.

Voila!

Den starter med at åbne kortet, og nu er Android Auto klar til brug. Nu kan du indtaste adresser, åbne diverse apps, og bruge Google Assistent. Stemme-kommandoer aktiveres ved at trykke på knappen - enten på skærmen, eller den fysiske knap.

Hvis det mod forventning ikke virker, er du velkommen til at kontakte Kaare hos Toyota Køge.

Kaare Kristiansen

Kunderådgiver & Marketingansvarlig

Kontakt os

Jeg ønsker at blive kontaktet på