Toyota har netop åbnet for salget af den populære SUV, Toyota RAV4, i en helt ny plug-in hybridudgave med en rækkevidde på ren el på over 65 km.

RAV4 Plugin Hybrid bliver den kraftigste RAV4 nogensinde med sine 306 hestekræfter og vil til at starte med udelukkende kunne bestilles i udstyrsudgaver med et højt niveau af komfort, det nyeste sikkerhedsudstyr og intelligent firehjulstræk som standard. Priserne starter fra 548.990 kr. og fra 427.990 kr. i beskatningsgrundlag.

Når Toyota til september introducerer den populære SUV, Toyota RAV4, i en plug-in hybridudgave, vil den til at starte med udelukkende kunne bestilles i udstyrsudgaver med et væld af lækker komfortudstyr, det nyeste sikkerhedsudstyr og intelligent firehjulstræk som standard.

Til trods for det omfattende standardudstyr og en hybridmotor, der yder hele 306 hestekræfter, starter priserne fra 548.990 kr. for udgaven med navnet H3 Premium, mens beskatningsgrundlaget for firmabilsbrugere starter fra 427.990 kr.

I den såkaldte H3 Premium udgave finder man udstyr som bl.a. 18” alufælge, særligt avancerede LED-forlygter og LED-baglygter, el-betjent bagklap, nøglefri adgang, mulighed for forvarmet kabine, varme i læderrattet, baksensorer med bremsefunktion for tværgående trafik, 360 graders panoramavisning, læderkabine, trådløs opladning til smartphone, navigation, head-up display, stor multimedieskærm og JBL lydanlæg for blot at nævne en smule af udstyret.

Derudover er RAV4 Plug-in Hybrid også altid udstyret med den nyeste sikkerhedsteknologi som standard, hvilket inkluderer anden generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med automatisk nødbremse for både biler, fodgængere og cyklister, adaptiv fartpilot med køfunktion, vognbaneassistent og vejskiltegenkendelse.

På trods af at H3 Premium udgaven er spækket med udstyr, vil feinschmeckere have mulighed for at tilvælge endnu mere udstyr. Det kan ske i en såkaldt H3 Style udgave, hvor 19” alufælge, sortlakeret tag, metallak, gearskiftekontakter ved rattet, opvarmet forrude og en endnu større multimedieskærm bliver føjet til listen. Prisen for H3 Style er 570.990 kr. eller 448.990 kr. i beskatningsgrundlag.

Den absolutte topudgave får navnet H3 Executive, og her vil man udover H3 Premium og H3 Style udstyret også bliver forkælet af bl.a. et digitalt bakspejl, ventilerede forsæder og et stort panoramaglastag. Prisen for H3 Executive er 648.990 kr.

Intelligent firehjulstræk som standard

Det intelligente firehjulstræk, der altså altid er standard i RAV4 Plug-in Hybrid uanset udstyrsudgave, understøttes af to elmotorer – en til forhjulene og en anden til baghjulene. I kombination med den samme 2.5-liters benzinmotor, som også ligger i den almindelige hybridudgave af RAV4, yder hybridsystemet samlet set hele 306 hestekræfter. Det sender RAV4 Plug-in Hybrid fra 0 til 100 km/t. på blot 6,2 sekunder og gør den til den kraftigste RAV4 nogensinde til dato.

Trods det kraftfulde hybridsystem udmærker den nye RAV4 Plug-in Hybrid sig alligevel stærkt i klassen med en brændstoføkonomi på 76,9 km/l og en CO2-udledning på 29 g/km målt efter den nye og mere retvisende WLTP-testmetode. Tallene er minimumstal og først endelige, når typegodkendelse foreligger, hvilket sker inden introduktionen.

Over 65 km på ren el

De klasseledende tal for brændstofforbrug og CO2 skyldes ikke mindst det nye store lithium-ion batteri, der kan lades op med ladestik, samt en såkaldt boost-konverter, som altså både kan levere nok kraft og sørge for optimal miljørigtig kørsel.

Rækkevidden på ren el og dermed kørsel helt uden nogen form for udledning af CO2, kvælstoffer eller partikler er således over 65 km. Med en gennemsnitlig pendlingsafstand for danskere ifølge Danmarks Statistik på 22 km fra bopæl til arbejde vil man altså snildt kunne køre mellem hjem og arbejde i den nye RAV4 Plug-in Hybrid helt uden brug af brændstof ligesom i en elbil.

Men samtidig er man ikke begrænset i rækkevidde, da plug-in hybridbilen fortsætter med at køre på en kombination af el og benzin via det selvopladelige hybridsystem, når der ikke er mere strøm på det opladelige batteri. Man slipper derved for bekymringen om at løbe tør for strøm og ikke at kunne køre videre.

Med offentliggørelsen af priserne på den nye RAV4 Plug-in Hybrid i dag har Toyota dermed også skudt salget i Danmark i gang. Bilen bliver først introduceret til september, men da der kun er tildelt et begrænset antal biler til Danmark i år, skal man nok ikke vente alt for længe med sin bestilling, hvis man vil være sikret en udgave af den mest kraftfulde og samtidig også mest brændstoføkonomiske RAV4 nogensinde.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid kan forudbestilles online på toyota.dk allerede i dag.

Tirsdag den 21. april 2020